Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ συμμετέχει στο London Chess Classic

Για μια ακόμα χρονιά πραγματοποιείται το Διεθνές Φεστιβάλ London Chess Classic. Φέτος, συμμετέχει και ο ΣΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ με τους αθλητές του Β.Ξαξίρη και Μ.Σαμάς.

Το Φεστιβάλ αποτελεί το μεγαλύτερο σκακιστικό γεγονός της Μεγάλης Βρετανίας κάθε χρόνο, και ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως. Αποτελείται από ένα κλειστό τουρνουά που συμμετέχουν οι κορυφαίοι σκακιστές του κόσμου, ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής Μ.Κάρλσεν, ο πρώην Β.Ανάντ, καθώς και οι ισχυρότατοι Νακαμούρα, Καρουάνα, Αρονιάν Βασιέ- Λαγκράβ, Τοπάλοβ, Άνταμς, Γκρίτσουκ και Γκίρι.

Παράλληλα με το κλειστό τουρνούα, διεξάγονται και μια σειρά από event και τουρνούα, στο μεγαλύτερο εκ των οποίων, το FIDE Όπεν, συμμετέχουν και οι αθλητές μας. Το εκθεσιακό κέντρο Olympia, στο οποίο στεγάζεται το φεστιβάλ, μπορεί να φιλοξενήσει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό σκακιστών. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο, όταν όλα τα events συνέπευταν, υπήρχαν πάνω από 600 σκακιστές που έπαιζαν ταυτόχρονα την παρτίδα τους!

Το FIDE Όπεν είναι ιδιαίτερα ισχυρό τουρνουά, με παίκτες από 48 χώρες και συμμετοχές 28 GM (Μεγάλων Μαιτρ) και 34 ΙΜ (Διεθνών Μαίτρ). Από την Ελλάδα υπάρχουν 6 σκακιστές, μεταξύ αυτών και οι δικοί μας.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Η σελίδα του Φεστιβάλ.

Η σελίδα των αποτελεσμάτων.

 

TOP